Az élesztőt egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztővel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha hólyagos és az edény faláról elválik. Ekkor beleöntünk egy kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekből pedig kifliket sodorgatunk. A tetejüket tojással megkenjük, és megzsírozott sütőlemezre fektetjük, egymáshoz nem túl közel. A forró sütőbe toljuk, és öt percig erős, utána takaréklángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenjük sós vízzel a kiflik tetejét, hogy szép fényesek legyenek.