A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha szinte szétfő. Leszűrjük, de annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje. Fogunk egy habverőt, és a krumplit a vízben teljesen szétkeverjük. Beleöntünk 1 dl olajat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a krumplipürénél sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kicsit átpirítjuk a tűzön, azután levesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megsütjük. A húscsíkokat megforgatjuk őrölt fűszerpaprikában, azután félretesszük. A krumplimasszát lisztezett deszkára tesszük és összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztagombócokat hosszúkásra kinyújtjuk, beletesszük a csirkecsíkokat. A tésztát ezután összegöngyöljük, és bő, forró olajban pirosra kisütjük.