A csont nélküli, vékony karajszeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, mustárral bekenem. A sajt háromnegyedét vékonyan felszeletelem, a maradékot megreszelem. A héjában főtt burgonyát megtisztítom, felkarikázom. A meghámozott almát vékonyan felszeletelem. Teflonserpenyőben, forró olajon a húst hirtelen megpirítom. Az olajat félreteszem. A hozzávalókat egy jénai tálban lerakom a következőképpen: a tálat kevés olajjal meglocsolom, a felkarikázott krumplit sorba rakom, megsózom, beborítom az almaszeletekkel, rásimítom a tejfölt. Arra kerül egy szelet hús, meghintve grill fűszerkeverékkel, egy vékony szelet sajt, egy szelet főtt, füstölt tarja – mindaddig, amíg el nem fogy. A maradék olajat egy evőkanál vízzel összekeverem, és rálocsolom az étel tetejére. Meghintem reszelt sajttal. A tálra ráteszem a tetejét, és először kis lángon, majd nagyobb hőfokon 20-25 percig sütöm. Az utolsó néhány percben leveszem a tetejét, hogy szépen megpiruljon. Ezt az ételt előbb el lehet készíteni, tálalás előtt frissen sütöm készre. Ecetes uborkával vagy csalamádéval kínálom.