Bélelt krumplilabda

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd mindkét végét levágjuk, úgy, hogy tölthető üreget kapjunk. A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, megmossuk, egészen apróra vágjuk, azután kevés vajon, só és bors hozzáadásával megpároljuk. A sonkát megdaráljuk, és összekeverjük a tojássárgájával, a kapribogyóval meg a párolt gombával. Hozzáadjuk a burgonyák kivájt és áttört maradékát is. Szükség szerint kevés sóval és borssal ízesítjük, majd a masszát az üregekbe töltjük. A bélelt krumplikat ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk, tartárvagy snidlingmártást kínálunk hozzá.

Snidlingmártás

A snidlingmártáshoz 4 dkg margarint habzásig hevítünk 8 dkg liszttel. Felöntjük 3 dl forró tejjel, és csomómentesre keverjük. Kissé besűrítjük, majd hozzáadunk egy csokor finomra vágott snidlinget. Frissen őrölt borssal meg egy kevés sóval ízesítjük, és mártásos csészében tálaljuk.