Barbecue csirkeszárnyak - és Joghurtos málnatorta - Tőzsér Szandra gasztroblogger a fantáziadús recepteket izgalmas történetekkel tálalja. A barbecue csirkeszárny gyorsan elkészül. Előre szólunk: annyira eteti magát, hogy érdemes rögtön dupla adaggal indítani – ha nem kenyérrel esszük, hanem csak salátával, nyugodt szívvel meg is tehetjük. Tökéletes desszert utána a gyönyörű és finom joghurtos málnatorta. A két könnyen elkészíthető, de nagyon ízletes fogásért 2017 júniusában neki ítéltük a hónap receptje címet.

Apróra vágjuk a hagymát. Olívaolajat öntünk a wokba, beledobjuk a hagymát. Elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a karikákra vágott répát, póréhagymát és az apró csíkokra vágott zellerlevelet, bazsalikomot. Egy tálba belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a barna cukrot, a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, a balzsamecetet, a csiliszószt, ízlés szerint sót, borsot, jól összekeverjük. Ezzel a szósszal végigkenjünk a csirkeszárnyak mindkét oldalát, belerakjuk a wokba, majd fedőt teszünk rá, hogy jól átsüljenek. Ha már átpárolódott a hús, levesszük a fedőt, és megpirítjuk a húsdarabok külsejét is. Ropogós, friss kenyeret adunk mellé.