Az élesztőt langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk, egy kis liszttel megszórjuk, és fél órán át pihentetjük. A felpuhított vajat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, a lisztet, a maradék tejet, a rumot, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, egy csipet sót, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük. A mazsolát, a durvára vágott mandulát és a narancshéjat apránként adjuk a már megkelt tésztához, amelyet jól átgyúrunk, és fél órán át kelni hagyunk. A tésztából rudat formálunk, kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett Stollen-tepsit vagy egy őzgerincformát, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorral meghintjük.