Lazacragu zöldségágyon

A lazacfilét ujjnyi vastagra felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a fokhagymagerezdeket, s megpirítjuk benne a lazacszeletek mindkét oldalát. Mellé tesszük az előfőzött és feldarabolt spárgát, a szeletekre vágott bébirépát meg a meghámozott, kimagozott, karikákra szelt citromot. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a halat és a zöldségeket együtt pirítjuk további 5 percig. Hozzáöntjük a fehérbort, és puhára pároljuk. A lazacragut hollandi mártással és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Hollandi mártás

A hollandi mártáshoz 1,5 dl tejszínt felmelegítünk, s habverővel elkeverünk benne 4 tojássárgáját. Adunk hozzá 5-6 dkg vajat, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Végül csipetnyi sóval és egy citrom reszelt héjával ízesítjük.