A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, majd vékony karikára vágom. A zselatinból és a húsvéti főtt sonka főzőlevéből aszpikot készítek a leírás szerint. A jénai aljára terítem a tojáskarikákat, aszpikkal bevonom, pár percet hagyom dermedni. Ezután az apróra vágott, fűszerezett zöldségeket terítem rá (természetesen a répát, brokkolit, karfiolt, borsót előtte megfőzöm), majd ismét az aszpik, és ezt addig folytatom, amíg a zöldség tart. Igyekezzünk látványosan, színesen elosztani a rétegeket. Az utolsó rétegnél tegyünk az aszpikba friss tárkonyleveleket, és néhány nagyon kicsi cikkre vágott citromot. Aki a húst szereti, tehet bele egy réteg sonkát is. Jómagam az aszpiklébe kevéske bort is bele szoktam csempészni.