Az ananászt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Eltávolítjuk a kemény közepét, azután félcentis darabokra vagdossuk. Egy serpenyőben 15 dkg cukrot aranysárgára karamellizálunk. Az ananászszeleteket kivajazott, 24 cm-es kerek tűzálló tálba vagy lábasba tesszük (a kapcsos tortaformából sütés közben kifolyik a megolvadt cukor), és ráöntjük a karamellt. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a kakaóval. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojásokat, az olvasztott vajat, a sót meg a sütőport. Összekeverjük a tésztát, beöntjük a formába, és 140 fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet: a fehér csokoládét megreszeljük, 1 dl tejszínt forrásig hevítünk, majd ráöntjük. A krémet jól kikeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzákeverjük a maradék tejszínt kemény habbá verve, azután félretesszük. A tortát kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Ezalatt az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd sütőpapírra kenjük, s amikor megdermedt, kisebb lapokra vágjuk. A tortát keresztben kettévágjuk, az egyik felét átitatjuk ananászlével, majd rákenjünk a tejszínes krémet (egy keveset tegyünk félre a díszítéshez). A másik lapot is meglocsoljuk ananászlével, és rátesszük a krémre. A torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, végül ráragasztjuk a csokoládélapokat. Fogyasztás előtt 1-2 órára a hűtőbe tesszük.