Alföldi rakott palacsinta

Alföldi rakott palacsinta

A felütött tojásokat elkeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát félórát pihentetjük, majd felforrósított olajon, serpenyőben a palacsinták mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ezután egy palacsintát megkenünk diótöltelékkel, erre egy másik palacsintát helyezünk, amelyre az elkészített túrókrémből kenünk. A következő palacsintát kakaóporral és cukorral hintjük meg, erre ismét palacsintát borítunk, melyet barackízzel kenünk meg. Ezt így ismételjük mindaddig, amíg az anyagokból futja.
A rétegezést megvajazott tepsin végezzük. A palacsintát mérsékelt hőfokú sütőben 5-10 percig sütjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, cukorral és barackízzel elkeverjük. Nyomózsákkal a palacsintatorony
tetejére spricceljük, majd a tésztát újra a sütőbe tesszük, amíg a hab szép pirosra sül. Úgy vágjuk fel, mint a tortát.

Töltelék

A túrót áttörjük, 5 dkg olvasztott vajjal és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a mazsolát,
10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd az egészet ismét jól összekeverjük. Kevés tejszínt 10 dkg cukorral és vaníliával felforralunk, hozzáadjuk a
darált diót, és éppen csak felfőzzük.

kaloria 720 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.