Kitűnő zöldségleves kocka kapható szinte minden élelmiszeráruházban, boltban úgy Knorr, mint Maggi készítményként.

Tavaszi zöldségleves készítése: megtisztítjuk a hozzávaló zöldségeket (sárgarépa; fehérrépa; zeller; karalábé; kis kelkáposzta; fokhagyma; vöröshagyma; póréhagyma; paradicsom; paprika; bazsalikom; kakukkfű; babérlevél; 1-2 szem burgonya).

Kockázzuk fel a póréhagymát, a sárgarépát és a gyökeret, daraboljuk fel a zellert és a karalábét. Nyomjuk össze a fokhagymát egy kés lapjával és szeleteljük fel, valamint a vöröshagymát is vágjuk nagyobb kockákra.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban és dobáljuk bele a feldarabolt zöldségeket és hagymákat. Mindezt lassú tűzön pároljuk meg.

Húzzuk le a paradicsom héját és nagyobb darabokra vágjuk fel, a petrezselymet és a bazsalikomot aprítsuk fel. Amikor a zöldség puhulni kezd, öntsük fel vízzel, tegyük bele a zöldpaprikát a babérlevelet és a kakukkfüvet. Főzzük pár percig, sózzuk meg és tegyük bele a burgonyát. Amikor már a burgonya is megpuhult keverjük bele a petrezselymet és a bazsalikomot és vegyük le a tűzről.

A babérlevelet a kakukkfűvel és a zöldpaprikával együtt vegyük ki a zöldséglevesből. Tálaljuk melegen és kínáljunk hozzá könnyű tejfölt.