Egybesült pulyka szárny- és combvégződéseit sütés előtt alufóliával csomagoljuk be. Sütéskor nem égnek meg. A sütést mindig előmelegített sütőben végezzük.

Sült pulykaszárny elkészítése: A pulyka-szárnyakat megtűzdeljük fokhagymával, szalonnával és dióval. Megszórjuk borssal, majoránnával, sóval és minimum 2 órát állni hagyjuk. Majd zsírral kikent tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk rá és lefedve puhára pároljuk. Majd a fóliát eltávolítjuk róla és ropogósra sütjük. Csalamádéval tálaljuk.
A legjobb ha legalább egy napig pácoljuk.

A baromfi (liba, kacsa, pulyka, kakas, tyúk, csirke) elkészítésekor a fűszer használatával legyünk óvatosak. Keveset használjunk, és főleg kerüljük az erős illatúakat, mert elronthatják a hús természetes ízét, zamatát.

Friss baromfihús vásárlása esetén, akár a hűtőbe kell tenni, vagy azonnal elkészítésre kerül, hideg folyóvízzel alaposan mossuk le. Tárolás esetén tálcára rakva - a léeresztés miatt, betakaratlanul és semmi esetre sem fóliába csomagolva - kerüljön a hűtőbe. Így nem fülled be. Felületéről a nedvesség elpárolog és nem tudnak rajta elszaporodni a mikroorganizmusok.

Baromfi aprítására érdemes külön deszkát használni és azt minden használat után fertőtlenítőszerrel alaposan elmosni. Ugyanez érvényes az edényekre, tálakra is.

Két-három napnál tovább még az előírt hőmérséklet biztosítása (-l és 5°C között) mellett sem ajánlatos a frissen vásárolt baromfit tárolni.

A baromfit lehetőleg alaposan főzzük, illetve süssük meg, de túlságosan puha se legyen, különben nem lehet szeletelni és rendesen tálalni. Mellőzzük az angolos, félig nyers elkészítést. Az így készített húsok rágósak, ízetlenek.