Nem túl munkaigényes, mégis ízletes és többféleképpen tálalható fogás!

Baconos pulykamell
Hozzávalók: 1 kg pulykamellfilé egyben; 10 vékony szelet bacon szalonna; tej; fokhagyma; olaj; só; ízlés szerint bors; kakukkfű; majoránna.

A pulykamellet megmossuk és egy nagy edénybe tesszük. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje és teszünk rá ízlés szerint zúzott fokhagymát, hogy alaposan átjárja az íze a húst.

Lehetőleg 24 órára de legalább egy éjszakára hagyjuk állni.

Másnap leitatjuk róla a nedvességet enyhén besózzuk és a baconszeletekkel körbegöngyöljük.

Egy tűzálló tálba tesszük, pici olajat öntünk alá és egy kevés vizet. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon 1 órát sütjük, ezután leszedjük a fóliát és megpirítjuk! Ízlés szerint lehet fűszerezni borssal, majoránnával vagy kakukkfűvel, de így natúran is finom, hiszen a fokhagyma íze jól átjárja a húst.

Burgonyapürével és salátával kínáljuk, de akár hidegen majonézes saláták mellé is nagyon finom!