A hízott liba legértékesebb része a szépen fejlett máj.

Törekedjünk ennél is a változatos és gazdaságos elkészítésre, beosztásra, mert ebből a drága eledelből többször is juttathatunk finom falatokat az asztalra vagy a tízórai kenyérre, vacsorára.

Libamáj szeletek natúr módon.
A libamájból vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, mindkét oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon, nem túl gyorsan megsütjük. Bármilyen burgonyakörettel vagy párolt rizzsel tálaljuk. A szeletek tetejét a levével meglocsoljuk.

Kirántott libamáj.
A libamájat vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe, tojásba és finoma szitált morzsába mártjuk, és elegendő, bő zsiradékban mérsékelt tűzön megsütjük. Zöldborsós rizst és savanyúságokat adunk hozzá.

Egészben sült libamáj.
A libamájat úgy kell megsütnünk, hogy súlyából ne veszítsen, és az ízei megfelelően érvényesüljenek. Ezért egy lábast kibélelünk libahájdarabokkal, belefektetjük a májat, ismét lefedjük libahájjal, és az egészet leöntjük húslevessel (lehetőleg libalevessel, de ha az nincs, leveskockából készült húslevest is felhasználhatunk hozzá). Beledobunk egy kis gerezd fokhagymát és lefedve a máj nagyságától függően 20-40 percig lassan forraljuk. Ekkor a májat kivesszük, tálra tesszük, a visszamaradt levét élénk tűzön, fedő nélkül addig forraljuk, míg zsírjára nem sült, és a benne levő libaháj pirulni nem kezdett. Ekkor a tűzről levesszük, pár pillanat múlva késhegynyi pirospaprikát keverünk bele, és levesszűrőn keresztül a májra szűrjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.