A barbecue fűszerkeverék a titka az igazán ízletes ételek készítésének.

Az alábbi összeállítás segítségével különleges pácokat, mártásokat készíthetünk. A grillsütés napján pedig már nincs más dolgunk, mint kisütni az előző nap előkészített húsokat, zöldségeket.

Barbacue fűszerkeverék (Barbaque)
Többféle változata ismert:
- Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál (durva szemcséjű), só, 1 evőkanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál cayenne-i bors, 1 kávéskanál édes (vagy erős) pirospaprika, 2 kávéskanál fokhagymapor, 2 kávéskanál vöröshagymapor.

Elkészítés: Egy nagyobb tálba öntjük és jól összekeverjük az összes hozzávalót. Majd jól záródó üvegbe tesszük felhasználásig. A maradék, hőtől, fénytől védve fél évig is eláll. Nagy előnye, hogy marha-, sertés, vagy szárnyashúsokhoz egyaránt jól illik.

- Hozzávalók: 2 tk. összetört zellermag, 1-1 tk. paprika, őrölt szerecsendió, chilipor, fokhagymapor, hagymás só, só, frissen őrölt fekete bors, 2 tk. száraz majoránna, 1-2 tk. barna cukor.

Pác: a fűszerkeveréket 1 pohár vörös vagy fehérborral keverjük össze és belekeverünk 4 ek. fokhagyma ízesítésű olajat.

- Borókás barbecue. Kacsahúshoz, marhához, vadakhoz. Sütés előtt dörzsöljük be vele a húst.
Hozzávalók: 2 ek. őrölt borókabogyó, 1-1 tk. frissen őrölt fekete bors, őrölt szegfűbors, 1 ek. barna cukor, 1/2 tk. só.

Pác: a keveréket összekeverjük 1 pohárka ginnel, 2 aprított mogyoróhagymával, néhány rozmaring ággal.