Lakomás tál Mátyás király kedvenc sültjeiből

Lakomás tál Mátyás király kedvenc sültjeiből

Hízott liba címeres mája, kövér lúdfi combja, mérges pulyka mejjehúsa, tejes malac bordahúsa kerül a méretes tálra: először is páclevet készítünk barna
sörből, 2 gerezd összezúzott fokhagymából, babérlevélből, kakukkfűből és sóból. Belehelyezzük a malackarajszeleteket, és ráöntünk 1 dl olajat. A húst
három napig a hűtőben hagyjuk érni.
A pulykamellet két nagyobb szeletre vágjuk, lazítjuk, majd narancsléből, citromléből, sóból és Worcester-szószból páclevet készítünk. A pulykamellszeleteket
belehelyezzük, majd a hűtőben három napig pihentetjük.
A libamájat négy egyforma szeletre felvágjuk. A libacombot sóval, borssal, bazsalikommal és egy gerezd durvára tört fokhagymával bedörzsöljük, bőrös
oldalával lefelé a tepsibe helyezzük. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, majd 200 fokra hevített sütőbe helyezzük. Másfél órás sütés után az alufóliát
levesszük, a combokat megfordítjuk, és 150 fokon még félórát pirítjuk.
A malackarajszeleteket, a pulykamellet és a libamájat tűzparázson körülbelül 10 percig grillezzük. Bazsalikomból, kakukkfűből, sóból, borsból, majoránnából fűszerkeveréket készítünk, és a sülő húsokat ízlés szerint fűszerezzük. Köretként almás-vörösboros káposztát, burgonyatallérokat, sajttal sült burgonyát vagy gombával töltött palacsintákat ajánlunk.

kaloria 480 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.