Lakhegyi paradicsomos egytálétel

Lakhegyi paradicsomos egytálétel

Egy nagy lábasban felteszünk másfél liter vizet. Beledobunk kevés sót, egy babérlevelet, esetleg egész köménymagot is. Amíg forrni kezd, elkészítjük a gombócokat. A darált sertéshúshoz adunk ízlés szerint sót, borsot, majoránnát, vajon párolt, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, 1 egész tojást és
végül az áztatott, jól kinyomkodott zsemlét meg 1 evőkanál lisztet. Ha a darált hús száraz lenne, tegyünk hozzá kevés zsiradékot. Közepes gombócokat formálunk,
majd forrásban lévő vízbe tesszük. Forrás után kb. 10 perccel hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kis kockákra vágott burgonyákat. Amikor a burgonya is puhul, kb. 2 evőkanál lisztből készített rántással besűrítjük az ételt. Készre főzzük, de vigyázzunk, mert hamar szétfő a gombóc. Tálaláskor francia petrezselyemmel, esetleg pirított szalonnával díszíthetjük a tetejét.

Rántás

A szokásos módon elkészítjük a rántást.

kaloria 560 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.