Forrás: Apetito étterem

Tejszínes karfiolleves vajas galuskával

Tejszínes karfiolleves

A csirkefarhátakat és a szárnyakat megtisztítom, eltávolítom a nem tetsző részeket. Hideg vízzel leöblítem, majd 1,4 liter hideg vízben egy darab megtisztított hagymával, sóval, szemes borssal felteszem főni. Csirkealaplevet főzök belőle; ha megfőtt, a szárnyakat, farhátakat kiveszem. Hűlés után a bőröket eltávolítom a húsokról, és kicsontozom az így kapott csirkehúst. Az átszűrt alaplébe teszem a megtisztított, megmosott,
rózsáira szedett karfiolt, a finomra vágott petrezselymet, és újból főzni kezdem. Folyamatosan ellenőrzöm, hogy a karfiol megfőtt-e. Még mielőtt teljesen megpuhulna, beleszaggatom levesbetétnek a vajas galuskát, majd az epétől megtisztított csirkemájat.

Vajas galuska

A galuskához az egész tojást, a vajat, a csipetnyi sót és a lisztet összekeverem, negyedóráig pihentetem. A forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatom, és a szaggatástól számított 5 percig főzöm. Ezután lassú keverés mellett hozzáadom dúsításképpen a tejszínt. A főzés legvégén megkóstolom, véglegesen beállítom sóval és frissen őrölt borssal az ízvilágot, majd tálalásnál hozzáadom a csontjáról lefejtett csirkehúst.

kaloria 380 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.