Ezt a hagyományos sváb ételt nem csak lekvárral, hanem kapros juhtúrós töltelékkel, vagy akár sós-borsos tört krumplival is megtölthetjük.

A tésztához a lisztet a tojások sárgájával, az olajjal, csipetnyi sóval, és annyi kefirrel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kapjunk. (Jól ki kell dolgozni!) Ezután 15-20 percet letakarva pihentetjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta egyik felét megkenjük lekvárral, a másikat a tojáshabbal (a szélekre ne tegyünk, mert nem ragad majd össze). Úgy hajtjuk félbe, hogy a töltelékek ne keveredjenek egymással. A széleket jól összenyomkodjuk, majd a tésztát derelyemetszővel körülbelül 10x10 cm-es táskákra elvágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.