A tészta kényelmesen összeállítható előző nap, hűtőben tárolható, így bármikor, gyorsan friss, meleg pogácsával kínálhatjuk a vendégeket. A langyos cukros tejben 10 perc alatt megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, a lereszelt sajttal, elmorzsoljuk velük a vajat, ezután beleöntjük a megfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és ruganyos tésztát gyúrunk. Egy éjszakára folpackkal szorosan letakarva a hűtőbe rakjuk. A hűtőből kivéve hagyjuk kicsit átmelegedni, majd enyhén lisztezett munkalapon jól átgyúrjuk, kinyújtjuk, kétszer jobbról-balról, alulról-felülről meg is hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Átkenjük az egész tojással, és éles késsel félcentis közökben keresztben-hosszában beirdaljuk. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, majd megszórjuk a magokkal, sóval, sajttal. A sütőt 200 fokra melegítjük elő. 5 perc sütés után lejjebb, 180 fokra vesszük a sütő hőmérsékletét, így mintegy 20-25 perc alatt sülnek meg.