Forrás: Ványi László

Parajos ponty tésztában sütve

Parajos ponty tésztában sütve

A burgonyát megkapargatjuk, alaposan megmossuk, majd egy teflonedényben kevés olajon, kétcsipetnyi sóval fedő alatt puhára pároljuk. A halszeleteket lebőrözzük, beirdaljuk, megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, elősütjük, csak az íze kedvéért.
A hal sütése után megmaradt olajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett, összevágott spenótot,
jól összeforgatjuk, s addig pároljuk, fonnyasztjuk, amíg összeesik. (Ha nem fér egyszerre az edénybe, 2-3 adagban végezzük el ezt a műveletet.) A párolt
spenótot szűrőbe szedjük, lecsepegtetjük, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyik felének a közepén sorba rendezzük a karikákra vágott burgonyát, rátesszük az elősütött pontyszeleteket. A halra ráhalmozzuk a fokhagymás párolt parajt, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig jól benyomkodjuk. Vizes kenőtollal kicsit megkenegetjük,
hogy sütés közben ne nyíljon szét. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

kaloria 670 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.