Őszibarackos csoda

Őszibarackos csoda

A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk – lehetőleg kézzel, mert annak párja nincs. Ha kemény a hab, apránként hozzákanalazzuk a cukrot, tovább verve a habot, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat is. A lisztet, a sütőport meg a vaníliás cukrot óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott, lisztezett nagy gáztepsiben, 175 fokos sütőben 15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadva a porcukrot és a fixálót,majd a barackos krém tetejére kenjük. A tejszínhab tetejét befedjük a szorosan egymás mellé helyezett négyszögletes kekszekkel, majd csokimázzal leöntjük. Fél nap múlva szeletelhető.

Krém

Közben a krémhez a barackot pépesítjük a levével együtt. Hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A rostos őszibaracklével összekeverjük a pudingport, és a forró barackhoz adjuk. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, rásimítjuk a piskótára, amely köré közben alufóliából egy kis magasító keretet hajtogatunk, hogy a
krém ne folyjon ki.

Csokimáz

Ehhez a kakaót a cukorral meg a forró vízzel elkeverjük, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. Ha forr, lehúzzuk
a tűzről, nehogy megégjen. Forrón belekeverjük a vajat, és a mázat rásimítjuk a kekszre.

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.