Mandulás felfújt

Az alaposan megmosott mazsolát beáztatjuk a rumba.

A tojássárgájákat jól kikeverjük a porcukorral és a liszttel. Beletesszük a tejfölt és a vaníliás cukrot meg a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük meg.

Egy nagy sütőedényt kikenünk vajjal, a többit felolvasztjuk.

Felforraljuk a tejet, és ha már fő, evőkanalanként beleszaggatjuk a masszát, kifőzzük benne. Szűrőre szedjük, és ha lecsöpögött, kirakjuk vele a tál alját. Pici vajjal meglocsoljuk, meghintjük mandulával, megszórjuk a leszűrt mazsolával. Aztán ugyanígy folytatjuk a rétegezést mindaddig, amíg tartanak a hozzávalók.

160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Önmagában is nagyon finom, de adhatunk mellé valamilyen pikáns lekvárt vagy csokoládémártást.

kaloria 240 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.