Málnás franciakrémes

Málnás franciakrémes

A vajas tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és körülbelül 15 perc alatt a forró sütőben megsütjük. Miután kihűlt, két
részre osztjuk: az egyik lesz az alja, a másikat felkockázzuk egyforma darabokra, és ezeket a kockákat a felolvasztott csokival egyenletesen bevonjuk. A másik tésztalapot egy hasonló méretű tepsibe tesszük, vagy kartonból, esetleg vastag fóliából keretet készítünk köré.
A rózsaszín krémet a vaníliakrémre kenjük, és ráhelyezzük a csokis lapokat – ez lesz a teteje. A süteményt a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A krémest tálalás előtt a négyzetek mentén éles késsel felvágjuk, málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük.

Vaníliakrém

A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a tejjel sűrű krémmé főzzük. Félrehúzzuk, és beleforgatjuk a tojáshabot. A még meleg krémet a tepsiben (vagy keretben) várakozó tésztalapra kenjük.

Málnakrém

A málnát a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a feloldott zselatinnal együtt összedolgozzuk a málnapürével.

kaloria 360 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.