Forrás: Apetito étterem

Citromtorta szederfagyival

Citromtorta szederfagyival

A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, csipet sót meg a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Letakarjuk, és félórát a hűtőben pihentetjük.
Porcukorral meghintett deszkán fél centi vastagságúra kinyújtjuk, azután kibéleljük vele a kivajazott sütőformákat. Megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokon
3-4 percig elősütjük. A z elősütött linzert a krémmel együtt 170 fokos sütőben készre sütjük. Szederfagyival tálaljuk.

Krém

A krémhez a citrom héját lereszeljük, azután beleöntjük a
kicsavart citromlevet és felforraljuk. A cukrot a tojásokkal vízgőz felett habosra keverjük, hozzáadjuk az átszűrt citromlevet. Állandó kevergetés mellett kihűtjük, közben beledolgozzuk a vajat. A krémet a formában várakozó elősütött linzertésztára adagoljuk

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.