Balatoni egészben sült fogas

  1. A fogast megtisztítjuk a pikkelyétől és a belsőségektől, utána alaposan megmossuk. Mind a két oldalát beirdaljuk, és besózzuk. Hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy a só jól átjárja. Fokhagymával bedörzsöljük, és paprikás lisztben megforgatjuk. Sütés előtt 10 percig pároljuk, majd kevés olajon 15-20 percig, 170 fokos sütőben pirítjuk. Közben a levével locsolgatjuk. Tálaláskor citromkarikával díszítjük, és tepsis burgonyával tálaljuk.

Rakott padlizsán fogassal

Fogasfilé mandulás kolbászkéregben, párolt zöldségekkel és snidlinghabbal

Borban párolt fogasfilé sárgarépakompóttal és parajos nudlival

 

kaloria 540 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.