Bajor karácsonyi kalács – Stollen

  1. Az élesztőt langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk, egy kis liszttel megszórjuk, és fél órán át pihentetjük. A felpuhított vajat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, a lisztet, a maradék tejet, a rumot, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, egy csipet sót, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
  2. A mazsolát, a durvára vágott mandulát és a narancshéjat apránként adjuk a már megkelt tésztához, amelyet jól átgyúrunk, és fél órán át kelni hagyunk. A tésztából rudat formálunk, kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett Stollen-tepsit vagy egy őzgerincformát, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorral meghintjük.

Tejcsokis ministollen

Drezdai kalács (Stollen)

kaloria 135 CAL
ido 490 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.