Bajor csülök

Bajor csülök

  1. A csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd
    200 fokos sütőben, sörrel locsolgatva ropogósra (kopogósra) sütjük. A kockákra vágott füstölt szalonnán megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a savanyú káposztát, sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, majd 2 dl száraz fehérborral puhára pároljuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban megsütjük. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, adunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot, aprított fokhagymát, végül összeforgatjuk a sült burgonyával.
  3. A káposztát és a burgonyát tálra tesszük, a tetején elrendezzük a ropogósra sült csülköt egészben vagy felszeletelve.

Csülök pékné módra

Sörös csülök

kaloria 1060 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.