A csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd 200 fokos sütőben, sörrel locsolgatva ropogósra (kopogósra) sütjük. A kockákra vágott füstölt szalonnán megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a savanyú káposztát, sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, majd 2 dl száraz fehérborral puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban megsütjük. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, adunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot, aprított fokhagymát, végül összeforgatjuk a sült burgonyával. A káposztát és a burgonyát tálra tesszük, a tetején elrendezzük a ropogósra sült csülköt egészben vagy felszeletelve.